אתר זה נראה הכי טוב בדפדפן Chrome

Paleo.co.il הבית שלכם לפליאו

כיצד להתחיל, כיצד לאבד משקל, מוצרי איכות, אירועים, מומחים וכל צרכי קהילת הפליאו

הסוד הקדמוני: לחיות כמו שהגוף שלך רוצה

הספר הראשון והטוב בעברית על תזונה קדמונית. אפשר לרכוש ולקבל הביתה עותק בההקדשה אישית

מדריך מעשי לתזונה קדמונית - איך ומה

תתנסו בעצמכם ומיד תרגישו אחרת לגמרי

האם בשר אדום יהרוג אתכם

בעתונות מתפרסמים כל יומיים מחקרים על כמה אכילת בשר אדום מסוכנת ומקצרת חיים. רק מה, על פי רוב אלו מחקרים חלשים, רעועים ופופוליסטיים. בואו לקרוא ולשפוט בעצמכם מה טוב עבורכם! (צילום תומי הרפז, כלכליסט)

מכתב גלוי לשר הבריאות

הפוסט הזה עוסק ב"פירמידת המזון" אותה פרמידה המטיפה לצריכה מוגברת של פחמימות ולצריכה מועטת של שומנים, וכל אותם הבלים שבמקום לקדם בריאות, מקדמים חולי. תקראו ותגיבו, יהיה שמח

איך נראה אימון קרוספיט שלי

סרטון ביתי בו אני עושה אימון "יציאת מצרים". תראו ותבכו יחד איתי

מה הסיפור של התימנים

איך זה שהתימנים היו פעם רזים ובריאים והיום כבר לא

ומה הסיפור של הצרפתים

איך זה שהצרפתים דווקא רזים

איך לקנות מוט משקולות אולימפי

מוט משקולות הוא אביזר בסיס בפרוטוקול קרוספיט. בואו לקרוא למה ואיך לבחור אחד.

מדריך השמנים והשומנים

איזה שמנים כדאי לצרוך ומאילו שמנים כדאי מאוד להמנע. חשוב לדעת, חשוב לצרוך נכון. תהיו לי בריאים

מניפסט הצמחונות

מהי העמדה שלי מול צמחונות ודיון בטענות נפוצות התומכות בצמחונות. שווה לקרוא, אובייקטיבית כמובן.

על הדבש ועל העוקץ (אימונים, פציעות וקרוספיט)


כולנו רק רוצים להיות בריאים. מסכימים, לא?
הגוף שלנו שואף ומעוצב גנטית להיות מסוגל, גמיש, יכול ומשגשג. לכן, אם כל היום נשב על הכורסה מול הטלוויזיה אנו יכולים להיות סמוכים ובטוחים שאמנם לא נעקם את הרגל ולא נקבל שברי מאמץ אבל הגוף שלנו עלול בהחלט להתנוון, השרירים יחלשו והגנים השליליים שלנו יקבלו הזדמנות לפרוח בשקט שמסביב.
לכן אנו בוחרים לפעול, לנוע, להתאמץ ולהתאמן, כחלק מתפיסה הוליסטית של נפש בריאה בגוף בריא. אם נזוז יותר, נחיה יותר. זה עד כדי כך פשוט. אבל אליה וקוץ בה: כל אימון או על פעילות ספורטיבית משמעה גם סיכון מסוים בפציעה, ואנו שונאים פציעות ורוצים להיות רק בריאים. מכאן עולה השאלה: כיצד אם כן להתאמן ולהישאר בחיים, וכיצד לבחור סגנון אימון נכון על מנת להבטיח מקסימום תועלת ומינימום סיכון לפציעה. בואו נתבונן לרגע על סוגי הפציעות מול סוגי האימונים ועל איך אפשר אולי לצמצם את הסיכון

  • יש פציעות הנובעות מתקלות, מזל רע או תאונות העלולות להתרחש בזמן פעילות. למשל נקע ברגל בזמן ריצה אם לא נחתנו טוב ברגע של חוסר תשומת לב. פציעה יכולה להיות אזוטרית כמו בוהן מדממת אחרי שנתקלנו בטעות במשקולת המונחת על הרצפה והיא עלולה להיות חמורה יותר אם התנגשנו בראשו של שחקן אחר באימון כדורסל. נגד פציעות אלה אין מה לעשות אלא להישאר במיטה. כדי להמנע מפציעות כאלה אנחנו צריכים להיות בטוחים שסביבת האימון שלנו היא תקינה ובטוחה. שיש שם תיק עזרה ראשונה, שאנחנו לא רצים בחושך בשטח לא מוכר, שאנחנו מצמצים את ההזדמנויות של המזל הרע להרים ראש. תקלות קורות ויקרו, אבל עדיף שלא במשמרת שלכם. 
  • סוג שני הוא פציעות הנובעות מנפח האימון. מתאמנים לא מעטים שוכחים שצריך לתת לגוף זמן מנוחה ולבנות בהדרגה ולאורך זמן את היכולת. אימון בנפחים גבוהים הוא מתכון בטוח לצרות. הפגיעות האופייניות ביותר הן באימוני ריצה. דלקות בברכיים, דורבן בעקב, שברי מאמץ וכדומה. אימונים בנפח גבוה לאורך זמן עלולים גם לעודד דלקתיות ותגובה מוחלשת של המערכת החיסונית. לכן אנו נעדיף לתת לגוף מנוחה כשהוא זקוק לה. גם אם תכנית האימון שלכם אומרת שלושה ימי אימון, אבל אתם עייפים או חלשים - עדיף תמיד לעצור ולנוח. 
  • יש פציעות הנובעות מטכניקה לקויה. יש אימונים הדורשים זמן הכשרה אפסי כדי לבצע אותם כהלכה (למשל לשחק כדורגל או לקפוץ בחבל). מאידך רוב אימוני משקולות, ובוודאי אימוני משקולות הכוללים טכניקה מורכבת כמו הנפות אולימפיות, קלין או סנאץ' (דחיקות והנפות) יכולים לגרום לפציעה חמורה ביותר. על הסעיף הזה לבדו אפשר להכביר מילים ודוגמאות. אל תעשו שום תרגיל בלי אימון והכשרה יסודית וכשאתם בטוחים לחלוטין בטכניקה שלכם. אני למשל ביליתי כמה חודשים ש"הפועל פארדיס" בהרמת משקולות כדי לקבל בסיס טכני ראוי. אימוני קרוספיט מאפיינים מגוון רחב של מיומנויות ותרגילים ולכן קל להתפתות לבצע תרגילים ללא יסוד מתאים ומאידך, דווקא מכיוון שזוהי שיטת אימון מגוונת אין שום מניעה להחליף תרגיל מורכב בתרגיל פשוט וליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר. קחו את הזמן ומצאו לכם את המדריך המתאים, לפחות עד שתוכלו להמשיך משם לבד והטכניקה שלכם תהיה מושלמת.
  • לצערי הפציעות הנפוצות והמסוכנות מכולם הן פציעות הנובעות מטיפשות, גאוותנות וחמדנות של המתאמן (בשילוב כל אחד מהגורמים הקודמים). בטיפשות אני מתכוון לאנשים שאינם מודעים או שמסרבים להכיר במגבלות הכח והאימון שלהם, בגאוותנות לאנשים שמוכרחים להראות לעולם או לעצמם שהם מסוגלים לעשות טוב כמו אחרים ובחמדנות אני מתכוון לאנשים עם עיניים גדולות ומוח קטן. בכלל, כשלא מפעילים את הראש, נפגשים עם שלל יצירות מופת: אנו רואים אנשים שמתאמנים כנגד הוראות הבטיחות (למשל עושים דחיקות ספסל ללא בן זוג), שמתאמנים עם משקל הגבוה מיכולתם (ואז פורקים כתף או גב), שמתאמנים במספר חזרות כה גבוה עד שהם מגיעים לפירוק של שריר ולאשפוז, שמנסים לראשונה טכניקה מורכבת עם משקל גבוה (למשל, טורקיש גט אפ עם משקל של 24 ק"ג למי שלא עשה אף טורקיש גט אפ בחייו קודם, זה פשוט יפול לכם על הראש), לאלו שמנסים לבצע תרגיל תרגיל בטכניקה מורכבת מספר רב מאוד של חזרות (לאנשים שאינם סופר מאומנים ןמנסים לבצע 30 חזרות סנאץ' עם 60 ק"ג). במובן זה, קרוספיט היא ספורט תחרותי, מאתגר ומדרבן ולכן רבים מהמתאמנים דוחקים את עצמם לקצה היכולת בכל אימון, אבל (וזה אבל חשוב) יש הבדל גדול בין לדחוף את עצמך כדרבון בעלייה, לבין לדחוף את עצמך אל מעבר לקצה הצוק. אנחנו רוצים את המוטיבציה, ההתלהבות, העוצמה והקושי, אבל לא על חשבון פציעות ונזקים. לכן באימון חדש או בעומס גבוה יותר ממה שבצעתם בעבר תעצרו. תחשבו. תרגיעו. ואז תתאמנו. אחר כך תחזרו על זה שוב, יהיה כבר יותר קל.
שתפו אותנו: מה הטיפים שלכם כדי להמנע מפציעות באימונים?


By מר קדמוני with 4 comments

משלוח מנות איש לרעהו

פורים שמח!
כבכל פורים, קיבלנו הבוקר משלוח מנות יישובי. במקום בו אני גר יש מנהג יפה וקהילתי בו כל אחד תורם כאשר ידבנו ליבו למשלוח מנות, חלק מהכסף הופך למשלוח מנות אחיד המגיע לכל אחד מחברי הקהילה ושאר הכסף בקופה מגיע לטובת עזרה לנזקקים. בקיצור, השנה קבלנו משלוח מנות בסימן ספורט ותזונה בריאה תחת הלוגו "רצים קדימה".
האמת, משלוח יפה ומהודר, מושקע וחגיגי.
החלק הטוב ביותר הוא תיק ספורט מצוין ובו שני כובעי ריצה מנדפים.
באגף המזון קיבלנו כצפוי שלל מזונות שדיאטנים קוראים להם בריאים ושאנחנו לא נוגעים בהם: גרנולה (אגוזים ושבולת שועל מושרים בסוכר חום ובשמן חמניות), חטיפי "בריאות" (עוד גרנולה, דבש וסוכר), סוכריות "אנרגיה" וקופסת עוגיות "ביתיות" עם תמונות בשחור לבן להרגשת בריאות כללית.
בצמוד לשלל התופינים הללו קיבלנו גם דף הוראות ובו "עשרה כללים להליכה נכונה" (למשל כלל מספר 7: "אין להפעיל את הידיים כלל!") אבל שעשוע הפורים הטוב ביותר השנה היה לקרוא את כללי התזונה "לאנשים שעושים כושר".
ברשותכם, אצטט חלקים נבחרים:

  • "רצוי לחלק את הארוחות ל-5 או 6 ביום וזאת מכיוון שזה לא בריא לחוש רע ואף חסר טעם"
  • "יש להשתדל שמרכיב הירקות יהיה בין 60 ל 70 אאחוז מסך כל הקלוריות"
  • "כ 30-60 דקות לפני האימון צריך לספק לגוף אנרגיה בצורת פחמימה פשוטה. עדיף חטיף גרנולה עתי פחמימה ודל שומן".
  • "הברזל הזמין ביותר הוא זה המצוי בפירות טריים".

האם תוכלו למצוא טעויות בטקסט הנ"ל חברים?
האם זוהי הלצה פורימית או שאשכרה אנשים חושבים שזה תפריט בריא?

אבל נחמד לדעת שחברה של הבת שלי הביאה לה גם הבוקר משלוח מנות. מכיוון שהיא יודעת שהבת שלי כבר 3 שנים בעניין של תזונה קדמונית (אפילו שכל החברות האחרות טוענות שהיא מטורפת), החברה הכינה משלוח מנות (כמעט) ללא זבל: פריכייות אורז, סלט שהיא חתכה עכשיו, גבינה בולגרית, יוגורט (וגם קופסה קטנה של ברנפלקס, שהחברה חושבת שנכנס בקטגוריה של הבריאים). המסקנה היא שעם קצת חינוך ומודעות, גם הסביבה שלכם יכולה להבין מה זה טוב ומה לא.

ולקינוח אמיתי, הנה תמונה של הגנדלף הפרטי שלי, עם תחפושת תוצרת בית מראש ועד קודקוד.
כבוד לאבא שלי שיודע לתפור
פורים שמח

By מר קדמוני with 11 comments

בכמה דרכים שונות אפשר לצייר פירדמידה אחת גרועה?

המוח האנושי הוא נפלא, יצירתי ומקורי. לא לחינם נאמר "המציאות היא בעיני המתבונן" כי אין זה משנה מהי המציאות, משנה רק מיהו המביט בה. כך גם על תיאוריית השומן=השמנה ודגנים=בריאות. מאז שפירמידת הבריאות באה לעולם בסוף שנות ה70 היא נאחזת בציפורניה בתודעת האנשים, וזאת חרף המציאות (היא נולדה בשנת 78, אותה שנה בה הופק לראשונה שמן קנולה ובה הוענק פרס נובל לשלום לסאדאת ובגין. עולם אופטימי).
מטרתה היתה נאצלת ויפה - להביא מזור ותרופה, רזון ובריאות למין האנושי. ראשית בארצות הברית של אמריקה, וממנה, כמו האייפון, המכונית והאינטרנט- יוצאה בהצלחה לשאר העולם הצמא לחידושים והרפתקאות. הבעיה היחידה עם הפירמידה לא היתה בעיצוב שלה ולא במסר האופטימי שלה. הבעיה היחידה היתה שהיה זה רק שקר (או טעות, אוולת, שטות, גחמה, עוות או כל שם תואר אחר שמתאים בעיניכם לטעות היסטורית). מאז הוטמעה הפירמידה בעשרות צורות וגוונים, צבעים ושטויות. סליחה, גרסאות (באמת שווה לראות את שלל הצורות). בכל המדינות היא נותרת פירמידה ורק באנגליה היא עגולה כצלחת ובצרפת היא מדרגות, אבל העיקרון נשאר כמעט תמיד זהה: הרבה פחמימות בבסיס, ומעט שומנים בקודקוד הכותבים.
\


ויש עוד מליון דוגמאות ביזאריות למדי כאן.
בקיצור,
הפירמידה נולדה, הוטמעה על ידי קמפיינים ורשויות (כמו ממוני בריאות הציבור במדינות השונות), ונחלה הצלחה מסחררת במטרותיה העיקריות: צריכת השומן צומצמה, רמת הכולסטרול ירדה, צריכת הדגנים המלאים עלתה. יופי היי.
נוצרה רק בעיה אחת קטנה.
בכל מדינות המערב גדלה והתעצמה ההשמנה בעשרות מונים ובאופן דרסטי מרגע שהוצגה הפירמידה. נדלקתי על העניין הזה כשגיליתי את נתוני ההשמנה האמיתיים בפינלנד מול יחסי הציבור שהמדינה הזו מקבלת. והנה צריכת השומן במדינה יורדת בהתמדה, ולעומתה ובמגמה הפוכה בדיוק, שכיחות ההשמנה עולה דרסטית מאז סוף שנות השבעים. בעיקר אצל ילדים!
אז המשכתי לחפור בקרדום הגוגל, והנה מצאתי את נתוני השמנה עולמיים באדיבות ממשלת אנגליה. המממ.

וכמו בפינלנד, בכל המדינות האלה (לפחות בכל אלה שבדקתי, והקדשתי לזה קצת זמן) נתוני צריכת השומן מהחי ירדו ואילו נתוני צריכת השומן ממקורות צמחיים עלו דרמטית. ובעיקר עלו נתוני צריכת הדגנים, הסוכרים והדגנים המלאים.
הנה למשל נתוני צריכת דגנים מלאים בארה"ב מאז שנות התשעים.



והנה ירידת כמות השומן מהחי באנגליה  (הקו היורד דרמטית הוא חמאה)


והנה כאמור הנתונים מפינלנד - הקו האדום הוא צריכת שומן רווי מהחי. יורד דרסטית. 

אבל הנה הנתונים להשמנת ילדים באותן השנים:
הנה בארה"ב:
והנה באנגליה:
 והנה בפינלנד:

והנה בשבדיה

והנה כלל האוכלוסיה בארצות הברית
מישהו מזהה איזה שינוי בסוף שנות ה70?

וגם באוסטריה השמנת הילדים אינה עוצרת.
כך גם בגרמניה
וגם באוסטרליה, בצרפת, בספרד, באיטליה, ביוון, ובכל מקום שאתם מעלים על הדעת.
כדי לקבל תמונה מלאה ועדכנית של סטטיסטיקת נתוני ההשמנה בילדים בכלל מדינות העולם, יש גרפיקה דינמית ומגניבה למדי כאן.
לא במקרה גרף הגידול העולמי בצריכת חיטה ודגנים נראה בדיוק כך:


ובאמת, מחקר מטה-אנליזה של אלפי מחקרים שנערכו על תזונה ושפורסם ממש עכשיו, בינואר 2013, מראה במפתיע כי גידול בצריכת סוכרים מביא להשמנה ביחס ישר. יותר פחמימות=יותר השמנה. מדהים, לא? דאא.
כלומר זו סיבה מצוינת להמשיך להמליץ לציבור לצרוך עוד ועוד פחמימות כדי להיות רזים ובריאים.
מה, לא ככה?

אבל יש עוד עשרות מדינות שם בחוץ, אז אולי תעזרו לחפור עוד ולהכין רשימה כזו?
ואולי אולי אולי שר הבריאות החדש שלנו (אם יהיה פעם אחד כזה) יתנער כבר מהשטות הזו?
מה דעתכם, האם יש מקום לאופטימיות?

By מר קדמוני with 15 comments

מי כאן אחראי על בריאות הציבור? וכבוד לגיא פרוביזור!

הכתבה אמש על תנועת הפליאו בחדשות ערוץ 10 היתה חיובית ומפרגנת באופן מפתיע. שאפו לממסד ולכתבת - מירי מיכאלי. למרות העריכה האוהדת והצגת דעותיהם של מיקי והגר, הגיעה בכתבה גם תגובתו המתבקשת והאוטומטית של פרופ' איתמר גרוטו, הממונה על בריאות הציבור במשרד הבריאות. והנה לשונו דבריו בכתבה, למי שפספס:
משרד הבריאות בכלל מתייחס לדיאטות קיצוניות כמשהו שהוא בעייתי מאוד ולא מומלץ, בוודאי דיאטה מהסוג הזה שכוללת הרבה מאוד פריטים שבסופו של דבר מוגדרים כלא בריאים, ואני מאוד מקווה שאנחנו לא נפגוש את האנשים האלו בסופו של דבר בבתי החולים.
אני מסכים עם הפרופסור! נכון מאוד אפילו. התזונה שלי כוללת המון (בעיקר) דברים ש"מוגדרים כלא בריאים". בדיוק בגלל זה אני בריא. אני מניח שתזונת הפרופסור אינה קיצונית חלילה והיא כוללת המון דברים ש"מוגדרים כבריאים" ובדיוק בגלל זה הוא נראה ככה:
פרופסור מודאג 

(והיי, דוקטור, גם אני מקווה שלא אצטרך לבוא לבקר אותך בבית חולים).

עכשיו תציצו בתמונות של הגר, של מיקי ושלי.
במבט פשוט ושטחי (סורי, אבל אני שטחי), מי נראה לכם אנרגטי ובריא יותר?

קיוויתי שכאשר ישנו ממונה חרוץ על בריאות הציבור במשרד הבריאות אני יכול לנוח בשקט. טעיתי. המומנה ממשיך להפיץ אידאולוגיה שנכשלה במבחן המציאות ונכשלה במבחנים מדעיים, אבל לא נעים לו, לדוקטור, לספר לנו שהוא טעה כל השנים. האם הוא באמת מקדם את הבריאות שלנו או את התפקיד שלו? ולאור ההצלחה בתפקיד (הוא הרי חתום על הדו"ח שמראה ש30% מילדי ישראל לוקים כיום בהשמנת יתר), מזלו שהוא עובד מדינה. אם זה היה עסק פרטי, תפקיד הממונה היה נראה אחרת.

ואם מדברים על עסק פרטי, נראה לי שיש מועמד חדש ומוצלח בהרבה לבריאות הציבור. אחד שבא מתוך המגזר הפרטי ועושה שם חיל. גיא פרוביזור. כן, הבעלים של "עדן טבע מרקט".
אני מסיר את הכובע בפניו!
בצעד אמיץ ונבון הוא החליט שלא למכור ברשת הסופרים שלו בכלל מוצרים רעילים ומסוכנים! מוצרים הכוללים מרגרינה (שומן צמחי מוקשה), מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל מסוכנים, ניטרטים וחומצה זרחתית. זה לא טרוויאלי כלל וזה חסר תקדים בארץ. סופרמרקט שמסיר חלק עצום מהמוצרים מן המדפים כי הם לא ראויים להקרא מזון!
קנייה בעדן טבע מרקט מבטיחה לכם, גם אם לא תעמדו שעה ליד כל מוצר ותנסו לקרוא מה מסתתר על התווית התזונתית, שאין שם את הרעלים החמורים הללו. זה דומה ליהודי שומר מצוות שנכנס לקניות בסופר בו הוא יודע שכל המוצרים כשרים, לעומת קניות שהוא עורך במסעותיו בניכר. פשוט תענוג.
גיא פרוביזור מוותר על הכנסות ובו בזמן מייצר לקונים ערך ממשי ואמיתי, וברמה העסקית מבדל את עצמו ואני משוכנע כי המהלך ייטיב עמו גם ברמה המסחרית.
תאהב את הציבור, והוא יאהב אותך בחזרה.
כלומר, במקום שהממונה (בשכר) על בריאות הציבור יפרסם אזהרות נגד שומן צמחי מוקשה, יעשה קמפיינים להעלאת מיסים לרעלים האלה, ידרוש כי משרד הבריאות לא יקנה כיבוד הכולל מוצרים אלה (איכשהו יש לי הרגשה שבמשרד הבריאות מגישים עדיין בורקסים בישיבות), שבבתי החולים המוצרים הללו יאסרו לשימוש, במקום שילחם וישכב על הגדר לטובת בריאות הציבור, במקום כל הפעולות הדימיוניות האלו, הממונה עסוק בלהפחיד את הציבור מאכילת שומנים בריאים.
ובוואקום שנוצר במדינת-אין-מנהליה, בא היזם העסקי החרוץ והאמיץ, ועושה מעשה!
כבוד לגיא פרוביזור.
אני אכנס לקנות בעדן טבע מרקט השבוע, ואגיד למנהל הסניף שגיא פרוביזור שיחק אותה.

ומה אתם חושבים?

By מר קדמוני with 13 comments

ברוכים הבאים למתעניינים החדשים ולצופי ערוץ 10

כל הכבוד לכם!
ראשית ראיתם בחדשות ערוץ 10 את הכתבה על "תזונת האדם הקדמון". זה נשמע לכם הגיוני, מעניין או סתם מסקרן, ואז טרחתם, חיפשתם בגוגל והנה אתם כאן!
כפיים.
אולי אתם עכשיו מגרדים בראש ותוהים מה הולך כאן.
אז בקצרה ובפשטות: הגעתם לבלוג שמרכז עבורכם הסברים בהירים, מחקרים עדכניים, הנחיות אימונים ומתכונים טעימים בכל הנוגע לתזונה קדמונית (כיצד לאכול כמה ומתי שרוצים, לא לספור קלוריות לעולם, להתעמל מעט ולהראות נפלא.
עסק טוב, לא?)
אז כדי להקל עליכם את ההתמצאות כאן, הנה מעט המלצות קצרות ופשוטות:
  • סמנו אותי במועדפים שלכם בדפדפן. זה יבטיח שלא תתבאסו אחר כך, כשתרצו לחזור לכאן ולא תזכרו איך...
  • שוטטו, דפדפו, וקיראו מה שבא לכם מהרשומות האחרונות, למשל, האם באמת ניצחו בפינלנד את ההשמנה כמו שמספרים לנו בעיתונים?
  • אם אתם רוצים המלצות שלי, אז אולי כדאי להתחיל עם הרשומות המתחלפות בכניסה לבלוג. כמו המדריך המעשי לתזונה קדמונית, האם בשר אדום מסוכן, חלק קטן מהרשימות המומלצות, מה קרה לתימנים ועוד ועוד. 
  • אם יש נושאים שמעניינים אתכם במיוחד, חפשו אותם "לפי נושאים" בצד שמאל. למשל "ריצה", "מדריכי קנייה", "צמחונות", "ספרים", "מיתוסים טבעוניים", ועוד  הרבה (מאוד) . תלכו קצת לאיבוד, יהיה כיף. 
  • אתם יכולים לקרוא גם עדויות אמיתיות של קוראים שעשו שינוי מדהים וחיובי בחיים שלהם, כאן.
  • הרשמו לניוזלטר. יש קופסת רישום שקשה לפספס בדיוק לצורך (צד שמאל, למעלה). 
  • עשו ל"מר קדמוני" לייק בפייסבוק, זה יבטיח שתקבלו עדכונים בזמן אמת. וגם יהיה לי נחמד. 
  • תגיבו כאן או בכל פוסט אחר. יש הרבה לכם מה לומר, אני בטוח, ויהיה נחמד לשמוע. 
  • אתם תמיד יכולים לשלוח לי מייל עם שאלות, אם ישנן.
תשארו בסביבה. יהיה שמח.

By מר קדמוני with 14 comments

מה הכנתי לשבת

הי חברים יקרים וחברת יקרות,
שואלים אותי לא פעם "מה אתם מכינים לשבת", אז בגלל שהשבת אחותי הבכורה על חמשת צאצאיה מתארחים בצל קורתי, השקענו מעט יותר מהרגיל בבישולים, ועיקר ההכנות לפניכם. התפריט כולל:
הערב נאכל היטב
  • שניים וחצי קילו אסאדו, עם בטטות זעירות ושלמות מסביב
  • כבד בקר קצוץ עם המון בצל וטעם
  • פסטרמה הודו תוצרת בית, עם גרגרי חרדל, מעט דבש ופלפל שחור
  • מעורב לב בקר, עם המון קארי וכמון
  • ברוקולי וכרובית אפויות בתנור עם שמן זית
  • דלוריות אפויות עם פלפל שאטה וזעתר
  • פרגיות (עם עור) צלויות על הגריל
  • בשר בולונז עם פלפל אדום, חריף, כוסברה ופטרוזיליה (הילדים זוללים עם האורז)
  • קשואים ממולאים
  • טחינה ירוקה (לימון ופטרוזליה)
  • לקינוח: כדורי אנרגיה מתמרים, אגוזי לוז, שקדים, קוקוס + כף שמן קוקוס.

(מחוץ לתמונה גם מרק ירקות עצום, סיר אורז וקדירת תפוחי אדמה, שיהיה לקטנים).
נראה לכם שזה יספיק?

וכדי לקבל עוד רעיונות, ומקוצר זמן, הנה עוד כמה שולחנות מביתי לכבוד שבת מהחודשים האחרונים








ואם מתחשק לכם, ספרו לנו מה הכנתם לשבת הקדמונית שלכם

By מר קדמוני with 10 comments

שפונדרה בקוקוס

לפני כמה ימים הזמנתי מהקצב 2 קילו שפונדרה עם עצם. אני אוהב את זה כנתח שלם בתנור (4 שעות ויוצא גן עדן), אבל בטעות הוא חתך לי אותה לקוביות. לא נורא, הוא חמוד. עשיתי קדירה.

  • 2 קילו שפונדרה חתוך לקוביות עבות, עם עצם.
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גסות
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים גס
  • חצי פלפל ירוק חריף קצוץ
  • שני בצלים חתוכים לרבעים 
  • חמש שיני שום
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חופן גרגירי חומוס (לא חייבים)
  • פלפל שחור טחון גס
  • כף משחת קארי אדום
  • קופסת חלב קרם קוקוס (לפחות 17% שומן)


מערבבים הכל יחד היטב היטב, ומכניסים לתנור חם מאוד למשך 20 דקות.
מורידים ל 160 מעלות ונותנים לחברים לנוח יחד שעתיים.
לחובבי הכשרות, זו לדעתי האופציה הכי קרובה לבשר בשמנת שאפשר לקבל, וזה מצוין.

זה טוב בדיוק כמו שזה נראה!

בתיאבון!


והערה לחסרי הסבלנות: לאחרונה אני עסוק מעט יותר מהרגיל בפרוייקט גדול, חדש ומרגש אז יש ירידה בקצב הפוסטים כאן, אבל אל דאגה, זה הכל לטובתכם. פרטים בקרוב.

By מר קדמוני with 5 comments